Кілька студентів зі стенфорда об’єдналися з шеф-кухарем, удостоєним мішленівської зірки,для створення автоматичних ресторанів. Розробка дозволяє скоротити витрати на персонал без погіршення якості їжі і знизити її вартість.

Придумалиидею алекс колчински, алекс грюбеле і макс перхам. Їх мотивом сталодороге харчування в кампусі: вони порахували, що найдешевший варіант обідаобойдется в $10. При цьому його собівартість составляетвсего $3. Решта йде на оплату праці персоналу і поточні експлуатаційні витрати. Так і з’явилася ідея розробити автономнийресторан.

Новаторівпідтримав шеф-кухар із зіркою «мішлен» ерік міннініх. Вони відкрили стартап під назвою mezli. Машинизаймають площу в кілька квадратних метрів: вони завантажені інгредієнтами дляприготування страв в середземноморському стилі, гарнірами і напоями. Для їх обслуговування потрібна лише одна людина, яка працює на кухні, а весь основнойпроцес замовлення і подачі страв автоматизований.

Вартість страви стартує від $6,99. Відвідувачі можуть замовити їжу прямо в модульномресторані, а також зробити онлайн-замовлення і самостійно забрати його або оформити доставку. За словами алекса колчинські, 44% клієнтів, які прийшли в перший раз, стали постійними відвідувачами.

“ми розраховуємо відкрити 1000 закладів швидше, ніж інші, завдяки нашому методу масового виробництва”, – розкриває свої плани алекс колчинські.

Успіх стартапу призвів до того, що зараз розробляється третя версія модульного ресторану, яку запустять вже наступного року. На ці цілі вдалося залучити $3 мільйони від різних інвесторів.